Actueel

Nieuwe geïnteresseerde studenten kunnen zich wenden tot Instituut CAM voor de opleiding tot Kinesioloog onder de voor hen geldende accreditaties. De huidige 4e jaars studenten NSK ronden hun opleiding nog via de NSK af onder de SNRO accreditatie.

Zomerreces: De NSK is gesloten van 6-7 t/m 1-9-2019. Emails worden sporadisch beantwoord. Lilian Beeks is telefonisch bereikbaar voor informatie (zie contact pagina). Wij wensen jullie een heerlijke zomer toe, tijd om nieuwe energie op te doen!

Zie hiernaast bij Nieuws de meest recente informatie!

Na een feestelijke diploma uitreiking is weer een studiejaar afgerond, zie onze FB pagina voor een impressie.

Interesse in het vak Kinesiologie? Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van de spiertest? Ervaar de mogelijkheden tijdens de workshop "Spiertesten als extra instrument" op 16 mei a.s. Informatie: https://instituut-cam.nl/bij-nascholingen-cam/spiertesten-als-extra-instrument/

Met heel veel genoegen berichten wij dat de beroepsopleiding tot Kinesioloog m.i.v. september 2019 voor nieuwe studenten wordt voortgezet bij Instituut CAM, onder de voor hen geldende accreditaties! https://instituut-cam.nl/opleidingen/

Lilian Beeks-Vergroesen neemt afscheid als coördinator NSK. Na zich 18 jaar met hart en ziel als coördinator voor de NSK te hebben ingezet, gaat Lilian het kalmer aan doen. Lilian heeft oneindig veel betekend voor de ontwikkeling van de NSK en wij zijn haar hiervoor enorm dankbaar! We gaan haar als coördinator zeker missen, maar gelukkig blijft ze nog wel docent. In totaal is zij 20 jaar betrokken geweest bij de oprichting en verdere professionalisering van de opleiding. Wat je levenswerk mag noemen! Het coördinatorschap wordt voorlopig niet ingevuld, het secretariaat blijft onveranderd bemenst.

Ruth Walter met pensioen. We hebben ook afscheid genomen van Ruth Walter als docent Kinesiologie, zij gaat samen met Lex van haar welverdiende pensioen genieten. Ruth is vanaf het eerste begin samen met Lilian betrokken geweest bij de ontwikkeling van de NSK. Daarnaast heeft zij vele studenten kunnen enthousiasmeren voor het vak. Bedankt Ruth!

Met een feestelijke en druk bezochte diploma uitreiking op 5-7 jl. kwam een intensief studiejaar tot een mooi einde.

Het was weer een enerverende en mooie dag zaterdag 23 juni met volop examens. Kijk voor de namen van geslaagden bij Nieuws!

Onze CRKBO registratie is weer met 4 jaar verlengd.

Her-accreditatie door SNRO is een feit! Wij zijn heel blij met de verlenging van onze ACCREDITATIE door SNRO tot februari 2021! Alle betrokkenen van harte gefeliciteerd! Wij bedanken het bestuur en de leden van de Accreditatiecommissie van de SNRO hartelijk voor hun lovende woorden!

BTW vrijstelling voor niet-Big geregistreerde therapeuten die minimaal afgestudeerd zijn op HBO niveau aan een CPION of SNRO geaccrediteerde opleiding en hun MBK/PsBK op HBO niveau niveau hebben gedaan. Dus voor wie is afgestudeerd aan de NSK! Lees het officiële bericht hier en in de toelichting van RBCZ.

Wkkgz: Klik op deze link en test voor jezelf of je onder de Wkkgz valt. https://www.rijksoverheid.nl/documenten/brochures/2016/12/23/val-ik-onder-de-wet-kwaliteit-klachten-...

VGZ beleid 2016. Alles over de eisen aan Alternatieve zorgverleners!


Laatste update

6-9-2019

Nieuws

 • Welkom terug van vakantie! We hopen dat jullie allemaal nieuwe energie hebben opgedaan om weer met frisse moed de studiedraad op te pakken. Het laatste studiejaar begint formeel met de opening van het studiejaar via Skype, op 9 en 10 september a.s. voor de huidige 4e jaars studenten NSK. 
 • Wij wensen jullie een ontspannen, fijne vakantie waar je ook bent! 
 • OPEN DAG op 24-8 augustus bij Instituut CAM in Utrecht. Lilian Beeks en Michelle Nijboer zijn er om je vragen over de 4-jarige HBO conforme opleiding tot Kinesioloog te beantwoorden. Zie voor meer informatie: https://instituut-cam.nl/agenda/open-dagen-zijn-bekend/
 • Hier vind je een link naar een video op you tube met een interview met Paulien de Roos over Kinesiologie en de opleidingsmogelijkheid via Instituut CAM waar het curriculum van de NSK wordt voortgezet: https://www.bing.com/videos/search?q=you+tube+instituut+cam&&view=detail&mid=77F7376448716016012B77F...
 • Vijf studenten zijn geslaagd voor hun Praktijkexamen Kinesiologie: Dag studenten, welkom collega's: Monika, Yvonne, Marga, Viola, Marilyn. Gefeliciteerd! 
 • Meer weten over de opleiding Kinesiologie via instituut CAM? A.s. vrijdagochtend 21-6 en zaterdag 24-8 zijn de open dagen voor het komend studiejaar.  
 • De beroepsopleiding voor Kinesiologie maakt een nieuwe start onder de vlag van Instituut CAM m.i.v. september 2019! Wij laten jullie met heel veel genoegen weten dat nieuwe 1e jaars studenten in september 2019 kunnen starten bij onze eigen vertrouwde docenten die ook voor Instituut CAM les zullen gaan geven naast hun werk in dat studiejaar voor de laatste afstudeerders aan de NSK. Voor de NSK studenten van de huidige leerjaren drie en vier verandert er niets: Zij ronden de geaccrediteerde opleiding uiterlijk in 2020 af aan de NSK, waarna de NSK eind 2020 als Stichting opgeheven zal worden en zal worden uitgeschreven bij de KvK. Instituut CAM is net als de NSK CRKBO geregistreerd, heeft ook de CPION accreditatie voor de MBK- en PsBK opleidingen en voert het NRTO keurmerk voor het gehele instituut. Hun opleiding tot Energetisch Therapeut is CPION geaccrediteerd. Voor meer informatie kijk op: https://instituut-cam.nl/opleidingen/
 • Save the date: zondag 26 mei a.s. Levensenergie dag op verzoek en ter ere van het 80e levensjaar van Coby van Schasfoort, bij haar op het terrein. Collega's Els Jansen, Ingrid van Niekerk en Liesbeth van Rijn brainstormen op 24 maart over de invulling van deze speciale energiedag. Als je suggesties hebt, of je al wilt inschrijven mail dan naar: touch4els@hetnet.nl . Voor Coby, voor kinesiologie!
 • Wij wensen alle relaties en bezoekers van onze website sfeervolle, saamhorige Kerstdagen en een gezellige Jaarwisseling! 

christmas-2910468_640Foto: www.pixabay.com

 • Kitty, Ria, Conny, Mariska, Eline en Karen zijn geslaagd voor het tentamen TV Gevorderd. Van harte gefeliciteerd!
 • De update van het cursusrooster 3e en 4e studiejaar 2018-2019 staat online. 
 • Mirjam is geslaagd voor het tentamen Chemie en Conny voor het examen Theorie Kinesiologie. Gefeliciteerd!
 • Aanmelden voor de Bijscholingsdag PsBK door Ad van Vugt op 18 maart 2019 is mogelijk. Onderwerp: Blokkades in persoonlijke ontwikkeling. Maximum aantal deelnemers: 18.  
 • Er is een studentenstop van toepassing voor het eerste studiejaar en de 11 lessen Medische Basiskennis 2018-2019 . 
 • Traantje: We hebben aan het eind van het studiejaar afscheid genomen van Lilian Beeks als coördinator NSK en van Ruth Walter als docent Kinesiologie. Lilian blijft wel lesgeven aan de NSK. 
 • Feestje: Ingrid, Evelien en Sifra zijn geslaagd voor hun praktijkexamen Kinesiologie! Dag 3 studenten, welkom 3 nieuwe collega's!
 • Marga, Mirjam, Saskia, Viola en Yvonne hebben boeiende presentaties gegevens over hun Praktijkgericht Onderzoek en zijn daarvoor alle 5 geslaagd! Top gedaan! 
 • Dorien, Karen, Kitty, Sarah en Sidney hebben hun Propedeuse behaald, geniet van jullie succes! 
 • Voor het Theorie examen Kinesiologie zijn geslaagd: Eline, Fransje, Jos, Kitty, Mariska, Mirjam, Nicole, Ria en Sandra. Van harte!
 • Essi en Wim zijn geslaagd voor IPP en hebben daarmee hun SHO MBK diploma behaald, gefeliciteerd!
 • Onze CRKBO registratie is met 4 jaar verlengd! De audit op 12-6 bij Lilian verliep glansrijk. Dit betekent dat we BTW vrij mogen blijven factureren!
 • De SNRO heeft onze ACCREDITATIE van de HBO conforme beroepsopleiding Kinesiologie tot februari 2021 verlengd! 
Wkkgz en alles wat je daar als student over dient te weten.
Alle studieboeken te bestellen bij Merlijn Boekhandel.

De Literatuurlijst.

Nieuwsbrieven

Bekijk hier de laatste nieuwsbrieven en een archief van eerdere uitgaven.